Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα υλικά της μαγειρικής, να εργαστούν ομαδικά, να παρασκευάσουν ανάλογα τις εποχές διάφορα γλυκίσματα και φαγητά συνδέοντάς τα με την ελληνική ή όποια άλλη παράδοση υπό την επίβλεψη ειδικευμένης chef η οποία θα μυήσει τα παιδιά αφενός στον τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων και φαγητών και αφετέρου στη μέτρηση των ποσοτήτων, στα μυστικά της ανάμιξης των υλικών και στην υγιεινή διατροφή.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους  υπευθύνους του εκπαιδευτικού ομίλου τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών, «LE MONDE» (www.lemonde.edu.gr).

Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Παρασκευή