ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες απ’ όταν η γιαγιά φοιτούσε στο σχολείο. Οι μνήμες της όμως από τις ημέρες που η είδηση της έλευσης του επιθεωρητή αναστάτωνε μικρούς και μεγάλους, είναι ακόμα ζωντανές… Η αυλή ξεχορταριαζόταν, οι τάξεις καθαρίζονταν, τα βάζα γέμιζαν λουλούδια, οι σόμπες άναβαν, οι βέργες κρύβονταν και όλοι προετοιμάζονταν για να φανούν… απροετοίμαστοι!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης της «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ» στην τελική ευθεία για τη μεγάλη πρεμιέρα!

Μάθε παιδί μου γράμματα 2 2021 A3 DRAFT

Οι μαθητές της Β΄ τάξης μέσα από την υπέροχη χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή παράσταση "Καλήν εσπέραν άρχοντες...", μάς ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Οι άγιοι Βασίληδες, οι βοηθοί του, οι καλικάντζαροι, τα τοπικά κάλαντα από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη κατάφεραν να μας ταξιδέψουν και μέσα στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τις ρίζες των εθίμων που συνδυάζουν χριστιανικές παραδόσεις και αρχαιοελληνικά ήθη.

Στο τέλος οι αγαπημένοι μας καλικάντζαροι, γέννημα της λαϊκής φαντασίας, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πριονίσουν το συμβολικό "Δέντρο της Γης", αλλά το είδαν να ξαναδυναμώνει και τα παιδιά έστειλαν τη δική τους πανεθνική και πανανθρώπινη ευχή:

"Υγεία και ειρήνη, αγάπη και χαρά, χαμόγελο στα σπίτια σας και σε όλα τα παιδιά"

Αφίσα εξώφυλλο προγ για web ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020 420 x1485 DRAFT 1 0021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μουσειακής έκθεσης “Παιδί Παιχνίδι Παιδεία” των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds» την παραμονή του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, όπως και το στρογγυλό τραπέζι που ακολούθησε με εισηγητές τους τ. σχολικούς συμβούλους, Δρ Νίκο Σαλτερή και Δρ Στέλιο Κρασσά, οι οποίοι παρουσίασαν με διαλογικό τρόπο το θέμα «Από το παλιό στο νέο σχολείο».

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και τον διάλογο που ακολούθησε έμαθαν πολλά για την πορεία της εκπαίδευσης από τον 18ο αιώνα μέχρι τις ημέρες μας, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές στις παθογένειες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και η ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.

Η βραδιά έκλεισε με θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από έργα των Καζαντζάκη, Βιζυηνού. Αλεξίου κ.ά που παρουσίασαν με συγκινητικό τρόπο ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, Ασπασία Αλιγιζάκη και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος οι οποίοι στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό. Στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα διακρίναμε πολλά στελέχη της εκπαίδευσης, τους πρώην διευθυντές του σχολείου και την υπεύθυνη του Μουσείου Σχολικής Ζωής, Ευαγγελία Καταρτζή, όπως και την υπεύθυνη του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης, Μαρία Τράκη.

 

 

Το σχολείο μας έλαβε τη σημαντική διάκριση «International School Award» από το Βρετανικό Συμβούλιο. Τη μεγάλη αυτή επιτυχία τη μοιράστηκε με τους γονείς που παρευρέθηκαν στη χριστουγεννιάτικη παράσταση «Η απαγωγή του νέου χρόνου». Πιο συγκεκριμένα στην αρχή της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, Ευάγγελος Κραβαρίτης έκανε την επίδοση της τιμητικής διάκρισης στους διευθυντές της «Παιδαγωγικής», αναφέροντας ότι το σχολείο μας πλέον εντάσσεται σε μία περιορισμένη παγκόσμια λίστα σχολείων που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Στο πλαίσιο αυτής της πιστοποίησης, η «Παιδαγωγική» αξιολογήθηκε πολύ θετικά σε τομείς όπως η συνεργασία με άλλα σχολεία, η ανάπτυξη και η βελτίωση επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων του προσωπικού της, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων βασισμένων σε διεθνείς πρακτικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι για τη λήψη της πιστοποίησης οι μαθητές μας συνεργάστηκαν εξαιρετικά με μαθητές σχολείων άλλων χωρών, ανακαλύπτοντας μέσω αυτής της πολυδιάστατης εκπαιδευτικής διαδικασίας καινούργια ήθη, έθιμα και πολιτισμούς. Κυρίως όμως αποτελεί το αποτέλεσμα σοβαρής προσπάθειας η οποία προϋποθέτει γνώση, παιδαγωγική προσέγγιση και κυρίως αγάπη.

 

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds