Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Ε' τάξης  του σχολείου μας και στη μουσικό μας, κ. Όλυα Ελευθερίου  για την πρωτότυπη μελοποίηση του ποιήματος  του Πειραιώτη ποιητή, Ρώμου Φιλύρα  (ψευδ. του Ιωάννη Οικονομόπουλου 1898-1942), «Σαρωνικός» η οποία έλαβε   το πρώτο βραβείο του Πανελλήνιου και Παγκύπριου  Μουσικού Διαγωνισμού  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στην κατηγορία της μελοποιημένης Ποίησης. Ευχαριστούμε τον απόφοιτό μας και σήμερα μουσικό, Δημήτρη Λεβαντή  για την πολύτιμη βοήθειά του. Οι μαθητές μας θα βραβευτούν στις 2 Μαρτίου 2018 στις 18.30  στην Χ.Α.Ν. Αθηνών (Ακαδημίας 36 & Ομήρου, 8ος όροφος)  από τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Γ. Χατζηνάσιο.   

Ακολουθεί το ποίημα το οποίο μελοποιήθηκε από το σχολείο μας για πρώτη φορά πανελληνίως  Ρώμος Φιλύρας  "Σαρωνικός"  

 Εδώ που τη ζωή μου πάντα κυλάω και ρεύω στο αιώνιο τοπίο, το Αττικό τ' απλό στον κόλπο του Φαλήρου, το βλέμμα μου πλανεύω στο κύμα το γλυκό σου, το μάγο κι απαλό.  

Refrain: Να μ' άφηνες να πάρω, να μου 'δινες τη χάρη να κλείσω στην παλέτα μιας μαγικής θωριάς το φύκι, το κοχύλι και το μαργαριτάρι τη μπλάβα βαριατσιόνα μιας αλλαξοκαιριάς.  

Αναπαμένο στέκει το μάτι κι ο βολβός του κλείνοντας μπλάβο εντός του χρώμα γλυκιάς γητειάς κι ύστερα, λικνισμένος μακραίνει ο ακτινωτός του  στο γραφικό ελαιώνα, π' αρχίζει ο Πειραιάς.

https://www.facebook.com/pedagogiki/videos/886123494883858/ 

 Καταγραφή