Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μουσειακής έκθεσης “Παιδί Παιχνίδι Παιδεία” των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds» την παραμονή του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, όπως και το στρογγυλό τραπέζι που ακολούθησε με εισηγητές τους τ. σχολικούς συμβούλους, Δρ Νίκο Σαλτερή και Δρ Στέλιο Κρασσά, οι οποίοι παρουσίασαν με διαλογικό τρόπο το θέμα «Από το παλιό στο νέο σχολείο».

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και τον διάλογο που ακολούθησε έμαθαν πολλά για την πορεία της εκπαίδευσης από τον 18ο αιώνα μέχρι τις ημέρες μας, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές στις παθογένειες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και η ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.

Η βραδιά έκλεισε με θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από έργα των Καζαντζάκη, Βιζυηνού. Αλεξίου κ.ά που παρουσίασαν με συγκινητικό τρόπο ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, Ασπασία Αλιγιζάκη και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος οι οποίοι στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό. Στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα διακρίναμε πολλά στελέχη της εκπαίδευσης, τους πρώην διευθυντές του σχολείου και την υπεύθυνη του Μουσείου Σχολικής Ζωής, Ευαγγελία Καταρτζή, όπως και την υπεύθυνη του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης, Μαρία Τράκη.