ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Το πρόγραμμα μελέτης του Δημοτικού Σχολείου λειτουργεί σε καθημερινή βάση εκτός Παρασκευής και περιλαμβάνει επίβλεψη για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας και επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμα της μελέτης χωρίζονται ανά ηλικία σε ολιγομελείς ομάδες, ούτως ώστε η επίβλεψη και η ενίσχυσή τους να έχει όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα. Βραχυπρόθεσμος στόχος του προγράμματος αυτού είναι οι μαθητές να εμπεδώσουν την ύλη της ημέρας με ασκήσεις και μακροπρόθεσμος να μάθουν να εργάζονται μεθοδικά και να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

Η συνεργασία της ‘‘ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ’’ με το Ελληνικό Ωδείο Πειραιά (www.conservatory.gr) προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων κλασικής και σύγχρονης Μουσικής (Πιάνο, αρμόνιο, Κιθάρα, βιολί, Μπουζούκι, Πνευστά, Κρουστά, συμμετοχή στη χορωδία και στις συναυλίες του ωδείου κ.ά). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του σχολείου μας που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα θα είναι ταυτόχρονα σπουδαστές του Ελληνικού Ωδείου, εγγεγραμμένοι στα μαθητολόγιά του τα οποία κατατίθενται επίσημα στο υπουργείο Πολιτισμού και λαμβάνουν τους αναγνωρισμένους από το Κράτος τίτλους σπουδών του. Τα μαθήματα είναι ατομικά και πραγματοποιούνται συνήθως δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη ή Τρίτη-Πέμπτη)

 

Οι μαθητές του σχολείου έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος προαιρετικά στο θεατρικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση επαγγελματία σκηνοθέτη - θεατρoλόγου. Έτσι, μεταξύ άλλων μαθαίνουν κινησιολογία, χορό, καλή εκφορά και χρήση του λόγου, Ιστορία Θεάτρου και αποκτούν αυτοπεποίθηση. Κάθε χρόνο ανεβαίνουν από το σχολείο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις με τη συμβολή ενδυματολόγου, σκηνογράφου και χορογράφου. Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Παρασκευή.

Σε συνεργασία με τους δημιουργούς του εικαστικού εργαστηρίου  του  γαλλικού  Μουσείου ‘‘Villa  Kérylos’’ στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας (www.villa-kerylos.com) εκπονήθηκε  ένα  ιδιαίτερα  ενδιαφέρον πρόγραμμα  εικαστικών δραστηριοτήτων υπό την ευθύνη της εικαστικού του σχολείου. Συγκεκριμένα στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική Τέχνη (μέσω της κατασκευής αγγείων, κεραμικών, παιχνιδιών, μασκών, κοσμημάτων κλπ), τη Βυζαντινή (μέσω της γνωριμίας με την απλή αγιογραφία, τα ψηφιδωτά με χάρτινες ψηφίδες, την υφαντική τέχνη με μαλλί, τη ζωγραφική παραδοσιακών-διακοσμητικών θεμάτων σε χαρτί και σε κεραμικά πιάτα) και τη Μοντέρνα Τέχνη (μέσω της απλής απόδοσης της τεχνικής Μονέ, Πικάσο, Ματίς, της γνωριμίας με την τεχνική του κολλάζ και τη γλυπτική (Cheap art κλπ). Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Παρασκευή. 

Σκοπός του Αθλητικού Ομίλου του σχολείου είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναπτύξουν περισσότερο τις φυσικές τους δυνατότητες και να διδαχθούν τεχνική σε μία σειρά από αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο, χάντμπωλ κλπ), συμπεριλαμβανομένου και του κλασικού αθλητισμού. Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και η εξάσκηση σε σύγχρονο κολυμβητήριο κάθε Πέμπτη σε συνεργασία με τον αθλητικό όμιλο Νηρηΐδες.

 

Οι προπονήσεις της ομάδας Ποδοσφαίρου θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα σε γήπεδο μίνι-ποδοσφαίρου κοντά στο σχολείο από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας κλασικού και σύγχρονου χορού πραγματοποιείται από τη χορογράφο της ‘‘ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ’’, σε μία ειδικά διαμορφωμένη και υψηλών  προδιαγραφών  αίθουσα  του  σχολείου.  Οι μαθήτριες χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα την κατάρτισή τους και κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ανοικτό μάθημα, όπως και σε εκδηλώσεις του σχολείου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη).

Λειτουργεί και ανεξάρτητο Τμήμα Μοντέρνου Χορού κάθε Παρασκευή στο οποίο διδάσκεται και η hip hop.

Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα υλικά της μαγειρικής, να εργαστούν ομαδικά, να παρασκευάσουν ανάλογα τις εποχές διάφορα γλυκίσματα και φαγητά συνδέοντάς τα με την ελληνική ή όποια άλλη παράδοση υπό την επίβλεψη ειδικευμένης chef η οποία θα μυήσει τα παιδιά αφενός στον τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων και φαγητών και αφετέρου στη μέτρηση των ποσοτήτων, στα μυστικά της ανάμιξης των υλικών και στην υγιεινή διατροφή. Το πρόγραμμα του εργαστηρίου εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους  υπευθύνους του εκπαιδευτικού ομίλου τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών, «LE MONDE» (www.lemonde.edu.gr).

Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Παρασκευή.

Το σκάκι είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής, που προάγει τον τρόπο σκέψης των μαθητών, εξασκεί τη μνήμη, ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, την τακτική και την ανάλυση, επιτυγχάνοντας έτσι «άσκηση του νου» για τους παίκτες.  Το σκάκι είναι ωστόσο και ένα ενδιαφέρον διασκεδαστικό παιχνίδι, ενώ η τεχνική και η γνώση του συνοδεύουν το μαθητή στην μετέπειτα ζωή του. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους (με εκμάθηση κινήσεων και βασικών αρχών στρατηγικής), αλλά και σε προχωρημένους, οι οποίοι θα προχωρήσουν ανάλογα με το επίπεδό τους. Οι μαθητές συμμετέχουν σε σκακιστικούς αγώνες.

Ο σκακιστικός όμιλος λειτουργεί κάθε Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, αναπτύσσοντας γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο μαθητής ανακαλύπτει τη γνώση μέσα από τη δημιουργία, την κατασκευή και το παιχνίδι. Το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος περιλαμβάνει έννοιες Φυσικής (μελέτη της κίνησης, μελέτη της επίδρασης της τριβής, μελέτη της σχέσης των δυνάμεων, μεταφορά ενέργειας κ.α), Μαθηματικών (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος κ.α), Μηχανικής (κατασκευή, έλεγχος και αξιολόγηση μηχανικών λύσεων κ.α) και Τεχνολογίας (αρχές προγραμματισμού κ.α).

Εκτός από το γνωστικό τομέα η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις και στο συναισθηματικό τομέα αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών και στο κοινωνικό τομέα μέσω της κοινωνικοποίησης που αναπτύσσεται από την ομαδική εργασία.

Είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα κατάλληλο για μικρά παιδιά το οποίο γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές του αθλήματος, αλλά και τη βασική τεχνική, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους. Η μέθοδος εκμάθησης είναι  ψυχαγωγική, ενώ ο σκοπός των ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών του Α.Σ. Πέρα είναι να δοθεί το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι βάσει των προδιαγραφών της FFT (Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις) και της ITF (Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις).

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη.

Θα πραγματοποιούνται από τον ειδικό γεωπόνο – κηποτέχνη του σχολείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Roof Garden του σχολείου κάθε δεύτερη Παρασκευή. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση, θεωρητικές γνώσεις-προβολές, κατασκευή και γνωριμία με το θερμοκήπιο, επίσκεψη σε φυτώριο, κ.ά

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds