ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Οι ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών) εντάσσονται καθημερινά στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είτε με την μορφή εκπαιδευτικού λογισμικού που βοηθά στην κατανόηση και στην εμπέδωση μαθημάτων της διδασκόμενης ύλης είτε με την διδασκαλία της πληροφορικής και την εκμάθηση ποικίλων λογισμικών.

Από την Α΄ Δημοτικού οι μαθητές έρχονται καθημερινά σε επαφή με το διαδραστικό πίνακα. Η δημιουργία του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού γίνεται από τους εκπαιδευτικούς μας και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Από την Δ΄ Δημοτικού οι μαθητές διδάσκονται τεχνολογικές έννοιες και πληροφορική στο σύγχρονο εργαστήριο Η/Υ του  σχολείου μας. Το πρόγραμμά μας βασίζεται στο σύστημα Project Based Learning των Tecnokids. Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά μαθαίνοντας την τεχνολογία μέσα από Εκπαιδευτικά  Σενάρια. Μέσα από αυτά τα σενάρια τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά τα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία στην καθημερινότητά τους. Γίνονται Αρχιτέκτονες, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Ανταποκριτές, Συγγραφείς, Ταξιδιωτικοί πράκτορες, Δημοσιογράφοι και μαθαίνουν ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ αξιοποιείται η χρήση του Υπολογιστή σε κάθε επάγγελμα. Μέσα από αυτή τη δημιουργική απασχόληση τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στη σύγχρονη κοινωνία, προσανατολίζονται επαγγελματικά και κατανοούν επαγγελματικές και επιχειρηματικές έννοιες από μικρή ηλικία.

Τα παιδιά διδάσκονται έννοιες τεχνολογίας και κυρίως τις εφαρμογές του Ms Office (Word, Excel, Power Point, Access, One Note και Internet). Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα εργαλεία με κίνητρο την θεματολογία του σεναρίου της ενότητας. Με τρόπο δημιουργικό εξερευνούν , ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες στον τρόπο που μαθαίνουν. Ενθουσιάζονται τόσο με το αποτέλεσμα, αφιερώνοντας όλο και περισσότερο χρόνο στην υλοποίηση των εργασιών. Επίσης, οι μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄ Δημοτικού πιστοποιούν τις γνώσεις τους με τις πιστοποιήσεις της ΑCTA (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds