ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

 

 

Έναρξη λειτουργίας Μετεωρολογικού Σταθμού στο σχολείο μας

 

meteo 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι από το σχολικό έτος 2016-2017 εγκαταστάθηκε στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας (roof garden) με τη συμβολή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ένας πρότυπος Μετεωρολογικός Σταθμός ο οποίος διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα καταγραφής καιρικών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο, όχι μόνο για την περιοχή που βρίσκεται η «Παιδαγωγική», αλλά και για τον ευρύτερο του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα ο Μετεωρολογικός Σταθμός του σχολείου μας ο οποίος αποτελεί μία ιδιαίτερα καινοτόμα σχολική πρωτοβουλία είναι ασύρματος τύπου DAVIS VANTAGE PRO2 (06153EU) και διαθέτει κλωβό προστασίας με ανεμιστήρα ανανέωσης του αέρα μέσα στον κλωβό για την ακριβέστερη μέτρηση της θερμοκρασίας. Οι συμπεριλαμβανόμενοι αισθητήρες της εξωτερικής μονάδας είναι: βροχόμετρο, αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας και ανεμόμετρο. Η αυτόνομη τροφοδοσία της μονάδας εξασφαλίζεται από ένα μικρό φωτοβολταϊκό. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας βρίσκονται μέσα στον κλωβό προστασίας.

Ο Μετεωρολογικός μας Σταθμός επικοινωνεί συνέχεια με την κεντρική κονσόλα και με ειδικό υπολογιστή που έχουν εγκατασταθεί στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου. Η ποιότητα και αντιπροσωπευτικότητα των μετρήσεων εξασφαλίζεται με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχουν θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO). Ο σταθμός παρέχει μετρητικά στοιχεία του παρόντος καιρού και συνεχή ροή δεδομένων σε ημερήσια και μηνιαία βάση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει σύστημα καταγραφής των δεδομένων και διαδικασία αυτόματης μετάδοσής τους.   

Στόχος μας είναι να αποτελέσει ο Μετεωρολογικός Σταθμός ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους πολίτες του Πειραιά, παρέχοντας απολύτως αξιόπιστη μετεωρολογική υποστήριξη σε τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κυρίως όμως στοχεύουμε ο Σταθμός να αποτελέσει μια πολύτιμη βάση για εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να μελετήσουν τα φυσικά φαινόμενα, τους φυσικούς μηχανισμούς εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, να κατανοήσουν τι είναι οι κλιματικές αλλαγές και να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που αναλογεί στον άνθρωπο και εν τέλει να διευρύνουν τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα.

 

Για να συνδεθείτε με τον μετεωρολογικό σταθμό κάντε κλικ στο παρακάτω link

http://penteli.meteo.gr/stations/pireas-pedagogiki/

 

 

 

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds