Εκπαιδευτήρια "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - BIRDS"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικές Συνεργασίες

Επικοινωνία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Δημοτικό ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Διστόμου 7-9 Πειραιάς
 • pedbirds@otenet.gr
 • 2104110595 - 2104110596
"BIRDS"

παιδικός σταθμός - νηπιαγωγείο

 • Νικοδήμου 2 και Μαβίλη Καστέλα
 • pedbirds@otenet.gr
 • 210 4173341

Γενικές Πληροφορίες

Επιστροφή

Γενικές Πληροφορίες

Το Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» και το Νηπιαγωγείο – Παιδικός Σταθμός «Birds-Πουλιά» (έτος ίδρυσης 1976), αποτελούν δύο σύγχρονες σχολικές μονάδες, συνεχώς εξελισσόμενες, οι οποίες λειτουργούν ως μία διαδοχική εκπαιδευτική και παιδαγωγική ενότητα σε διαφορετικά κτήρια με άνετη πρόσβαση στην πόλη του Πειραιά. Ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός σχεδιασμός είναι ενιαίος και καλύπτει όλη την περίοδο της προσχολικής - πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του παιδιού από τα 2 ½ έως τα 12 χρόνια του. Με τη συμφωνία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας η οποία υπεγράφη το Δεκέμβριο του 1997 με το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» (Saint-Paul), ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός σχεδιασμός εκτείνεται και καλύπτει πλέον όλη τη σχολική εκπαίδευση του παιδιού μέχρι τα 18 του χρόνια. Η εκπαιδευτική-παιδαγωγική προσφορά του Δημοτικού Σχολείου στηρίζεται στην άρτια επιστημονική κατάρτιση, την οργάνωση, τη διοίκηση και τη σωστή επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και στην αδιατάρακτη και εποικοδομητική συνεργασία με τους γονείς. Σ’ αυτό το πνεύμα λειτουργεί αυτή η ευέλικτη εκπαιδευτική μονάδα σε ένα σύγχρονο κτήριο με άριστες υποδομές, στην είσοδο της πόλης του Πειραιά η οποία διακρίνεται για τη μεθοδική εργασία και την επίτευξη υψηλών παιδαγωγικών στόχων, όπως και για τη σωστή προετοιμασία των μαθητών στις επόμενες βαθμίδες.

Επικοινωνία - Ωράρια λειτουργίας Γραμματείας

Καθημερινά πρωί: 8.30 – 16.30

Τηλ. Κέντρο: 210-4110595-6

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας Γραμματείας: 7.30 - 16.30

Διεύθυνση: Διστόμου 7-9, 18532 Πειραιάς

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος - Εγγραφή  

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Δημοτικό Σχολείο μαθητών οι οποίο δεν φοιτούν στο Νηπιαγωγείο «BIRDS» ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους και ολοκληρώνονται μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών. Συστήνεται οι αιτήσεις να γίνονται μέχρι το Δεκέμβριο, για τον καλύτερο προγραμματισμό λειτουργίας του σχολείου και διότι ο αριθμός των μαθητών συμπληρώνεται γρήγορα, ιδιαίτερα στην Α΄ Δημοτικού. Σημειώνεται ότι δίδεται προτεραιότητα στους μαθητές των προσχολικών τμημάτων των ‘‘BIRDS’’, στα παιδιά των αποφοίτων («BIRDS-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ») και στα παιδιά των αποφοίτων του «SAINT-PAUL», χωρίς να αποκλείονται βεβαίως και οι περιπτώσεις μαθητών από άλλα Νηπιαγωγεία.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία υποβολής του εντύπου της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθορίζει την προτεραιότητα της εγγραφής στο σχολείο. Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών συμπληρωθεί, τότε οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται σε λίστα αναμονής και ειδοποιούνται έγκαιρα από τη Γραμματεία του σχολείου (Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία στο τηλεφωνικό κέντρο: 210-4110595-6). Ομοίως και οι εγγραφές σε οποιαδήποτε τάξη γίνονται από τον γονέα ή το νόμιμο κηδεμόνα του μαθητή ή της μαθήτριας με βάση τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε κάθε τάξη του σχολείου.

Αίτηση προεγγραφής για το Δημοτικό Σχολείο «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» από τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου ‘‘BIRDS’’

Οι γονείς και οι κηδεμόνες υποψήφιων μαθητών-μαθητριών για την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου, που προέρχονται από το Νηπιαγωγείο ‘‘Birds’’ πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε στη Γραμματεία του Νηπιαγωγείου, είτε στη Γραμματεία του Δημοτικού Σχολείου. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί λίγο πριν ή αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα το οποίο αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η οποία κάθε χρόνο κοινοποιείται στους γονείς.

Αποδοχή αίτησης εγγραφής

Η αποδοχή της εγγραφής μαθητή/τριας σε οποιαδήποτε τάξη του Σχολείου αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του Διοικητικού Συμβουλίου του σχολείου.

Τήρηση εσωτερικού κανονισμού

Με την εγγραφή του μαθητή ή της μαθήτριας, ο γονέας ή κηδεμόνας συμφωνεί και αποδέχεται να τηρεί τις αρχές και τους κανονισμούς του Σχολείου. Σημειώνεται ότι κατά την πραγματοποίηση της εγγραφής καταρτίζεται και υπογράφεται σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ Σχολείου και του γονέα ή του κηδεμόνα η οποία λήγει στο τέλος του σχολικού έτους.

 

Συνεργασία σχολείου – γονέων

Η συνεργασία σχολείου και γονέων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου επ’ ωφελεία των μαθητών και κυρίως επιβάλλεται, διότι δεν νοείται πρόοδος και σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, εάν δεν υπάρχει συντονισμός ενεργειών και κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγωγής από γονείς και δασκάλους. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους πραγματοποιούνται συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, με σκοπό οι γονείς να ενημερωθούν εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά. Οι συναντήσεις αυτές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και είτε είναι ομαδικές, είτε είναι ατομικές κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία. Επίσης υπάρχει αδιάλειπτη επικοινωνία σχολείου και γονέων με ενημερωτικές εγκυκλίους, σημειώματα, τηλεφωνήματα όσες φορές κριθεί αναγκαίο. Η ημέρα και η ώρα των ομαδικών συναντήσεων γνωστοποιείται εγκαίρως με ανακοίνωση.

Ενημέρωση: Η ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες των εκπαιδευτηρίων γίνεται με τις ανακοινώσεις οι οποίες στέλνονται στο σπίτι μέσω των μαθητών ή μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας την οποία έχουν δηλώσει οι γονείς στη Γραμματεία. Οι σημαντικότερες αναρτώνται και στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που διαθέτει το σχολείο.

Γιατί να επιλέξω την «Παιδαγωγική»

 • Διευρυμένο επτάωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 • Ενισχυτική διδασκαλία μέσα στο βασικό πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και ειδικό πρόσθετο υποστηρικτικό υλικό (εκδόσεις του σχολείου)
 • Δύο ξένες γλώσσες από την Α΄ Δημοτικού – σε συνεργασία με το British Council και το Institut Français de - εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικής και γαλλικής γλωσσομάθειας
 • Χρήση πολυμέσων (εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ταμπλετών, διαδραστικών πινάκων κλπ)
 • Πιστοποιήσεις Πληροφορικής σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης ACTA (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
 • Προγράμματα Φιλαναγνωσίας, Ρητορικής, τοπικής Ιστορίας, μαθήματα ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (Αρχαίων).
 • Σωστή προετοιμασία για το Γυμνάσιο (πρόγραμμα «γέφυρα»)
 • Μουσειακή εκπαίδευση (μόνιμη λειτουργία μουσειακού χώρου στο σχολείο όπου εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα δια μέσου των φιλοξενούμενων συλλογών)
 • Συμμετοχή σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς
 • Συμμετοχή σε διασχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, χάντμπολ και κλασικού αθλητισμού
 • Ρομποτική, Εργαστήρια Φυσικής - Αστροφυσικής - Μετεωρολογίας, Πληροφορικής
 • Θεατρικό Εργαστήριο (θεατρικές - μουσικές παραστάσεις)
 • Περιβαλλοντική εκπαίδευση που εντάσσεται στη φιλοσοφία της αειφόρου ανάπτυξης και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε. (εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται με τους χώρους της Κηπουρικής και του Βοτανόκηπου του σχολείου)
 • Μαθήματα μίνι τένις, κολύμβησης, ξιφασκίας, ιστιοπλοΐας, σκάκι, μαγειρικής
 • Μπαλέτο, Ρυθμική, Μουσικοκινητική (Orff)
 • Εκμάθηση μουσικών οργάνων – ωδειακές σπουδές (συνεργασία με το Ελληνικό Ωδείο)
 • Κέντρο Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Παρέμβασης και Συμβουλευτικής (σχολικός ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός και λογοπεδικός)
 • Σεμινάρια, δια βίου εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς και γονείς

Μεταφορά μαθητών – δρομολόγια σχολικών λεωφορείων

Η μεταφορά των μαθητών γίνεται για όσους γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μεταφέρονται με τα σχολικά αυτοκίνητα. Επιδιώκεται με κατάλληλη διάρθρωση των δρομολογίων να μη παραμένουν οι μαθητές για πολύ χρονικό διάστημα στο σχολικό αυτοκίνητο. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού οι περιοχές από τις οποίες έρχονται οι μαθητές μας είναι αυστηρώς καθορισμένες και αναλόγου αποστάσεως.

Video

Gallery