Εκπαιδευτήρια "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - BIRDS"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικές Συνεργασίες

Επικοινωνία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Δημοτικό ΣΧΟΛΕΙΟ

  • Διστόμου 7-9 Πειραιάς
  • pedbirds@otenet.gr
  • 2104110595 - 2104110596
"BIRDS"

παιδικός σταθμός - νηπιαγωγείο

  • Νικοδήμου 2 και Μαβίλη Καστέλα
  • pedbirds@otenet.gr
  • 210 4173341

Κ.Ε.Ε.Π.Σ.

Επιστροφή

Κ.Ε.Ε.Π.Σ.

Το Κέντρο Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Παρέμβασης (Κ.Ε.Ε.Π.Σ.) μαθητών με υψηλές ικανότητες (χαρισματικοί μαθητές) και μαθητών με δυσκολίες μάθησης ιδρύθηκε από τα εκπαιδευτήρια «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-BIRDS» σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου της Ειδικής αγωγής με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ανάπτυξης ιδιαίτερων ικανοτήτων σε χαρισματικούς μαθητές και την αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης σε διαγνωστικό, συμβουλευτικό και παρεμβατικό επίπεδο, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα ετών πολλών γονέων. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από σχολικό ψυχολόγο, λογοθεραπεύτρια και επιστήμονα της ειδικής αγωγής.

Σεμινάρια για γονείς και επιστημονικές συναντήσεις

Τα εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική-BIRDS» προσφέρουν σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς σεμιναριακούς Κύκλους Σπουδών με θέμα τους τομείς ψυχικής υγείας. Ειδικότερα εξετάζονται ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και την ψυχική υγεία του ανθρώπου από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, το σχολικό περιβάλλον, την οικογενειακή ζωή κ.α. Οι εισηγητές σε αυτά τα σεμινάρια είναι διακεκριμένοι επιστήμονες (πανεπιστημιακοί, διδάκτορες κ.α)

Επίσης οργανώνονται διαλέξεις-ημερίδες ανοικτές στο κοινό με θέματα που αφορούν τόσο τους γονείς, όσο και εκπαιδευτικούς, όπως και το ευρύτερο κοινό. Οι διαλέξεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το "Saint-Paul" και με άλλους φορείς όπως είναι το Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κ.α. Ενδεικτικά ορισμένα από τα θέματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί: «Από τον πίνακα στην οθόνη. Ο υπολογιστής στην τάξη», «Αντιμετωπίζοντας τη σχολική αποτυχία», «Ελληνική γλώσσα και πολιτισμός στην Ενωμένη Ευρώπη», «Το φανταστικό στην παιδική λογοτεχνία», «Εκπαίδευση και σύγχρονες ανάγκες παραγωγικότητας», «Γονείς και γονείς μπροστά στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού», «Αναζητώντας πρότυπα», «Το Θέατρο ως εκπαιδευτικό μέσο», «Έντεχνη Μάθηση», «Από το παλιό στο νέο σχολείο», κ.α.

Ενδεικτική παράθεση εκδηλώσεων των τελευταίων ετών

2021, «Σεξουαλική παρενόχληση– κακοποίηση παιδιών και εφήβων» με εισηγητές τους Ηλία Νέλλα (Msc Harvard University) και Πένυ Λέκκου (Msc Πληροφορικής), διαδικτυακή εκδήλωση, 17 Μαρτίου 2021.

2020, «Μεγαλώνοντας παιδιά» με εισηγητή τον σχολικό ψυχολόγο (Msc Harvard University) Ηλία Νέλλα, διαδικτυακή εκδήλωση, 23 Νοεμβρίου.

2020, «Ενίσχυση της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμασης και ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων, με στόχο την επιτυχή διαχείριση αρνητικών εμπειριών, προβλημάτων και συγκρούσεων», με εισηγητή τον δρα Συμβουλευτικής, Γ. Κουγιουμτζή, Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 2 Νοεμβρίου.

2020, «Παιδί-Παιχνίδι-Παιδεία», στρογγυλό τραπέζι με εισηγητές τους διδάκτορες σχολικούς συμβούλους, Ν. Σαλτερή και Στ. Κρασσά και εγκαίνια της μουσειακής έκθεσης με θέμα το παλιό παιχνίδι και το παλιό σχολείο. Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 29 Ιανουαρίου.

2019, «Έν-ΤΕΧ-νη Μάθηση», τριήμερο επιστημονικό σεμινάριο με επίσημη καλεσμένη τη διακεκριμένη Αμερικανίδα καθηγήτρια Ang. Salmon (Project Zero, Harvard University), Πειραιάς 21-23 Ιουνίου.

2019, «Όλα τα “ΔΥΣ” που δυσκολεύουν τα παιδιά μας» με εισηγήτρια τη δρα λογοπεδικό Μ. Λεγάκη, Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 4 Απριλίου.

2018-2019, «Θετικοί γονείς – ευτυχισμένα παιδιά! Τα πέντε βήματα για Θετικούς Γονείς» με εισηγητές την κλινική-συμβουλευτική ψυχολόγο, Ζ. Σιούτη και τον δρα Συμβουλευτικής, Γ. Κουγιουμτζή.

2018, «Τα Ορυκτά στη ζωή μας», με εισηγητή τον δρα γεωλόγο-γεωχημικό Δ. Μηνατίδη, Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 30 Απριλίου.

2017, «Πειραιάς, Ιστορίες της πόλης μας», παρουσίαση του βιβλίου τοπικής ιστορίας του Δημοτικού Σχολείου «Παιδαγωγική», με εισηγητές τους κκ. Πέτρο Μπερερή, π. διευθυντή σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Νίκο Βατόπουλο, Πειραϊκός Σύνδεσμος, 20 Νοεμβρίου.

2017, «Από τις δυσκολίες μάθησης… στη χαρισματικότητα», Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, 15 Μαρτίου.

2016, «Ο Καραγκιόζης στο λιμάνι του Πειραιά». Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης Τοπικής Ιστορίας και Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.), 22 Μαΐου.

2016, «Ανακαλύπτω το αρχαίο ελληνικό νόμισμα». Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», σε συνεργασία με την τράπεζα ALPHA BANK, 12 Δεκεμβρίου.

2014, «Τα φτερά των Ανθρώπων, Antoine de Saint-Exupéry – Δημήτριος Καμπέρος». Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης Τοπικής Ιστορίας και Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.), 31 Μαρτίου.

2014, «Παιδί και Παιχνίδι», με εισηγητή τον διακεκριμένο σχολικό ψυχολόγο- εκπαιδευτικό, Ηλία Νέλλα (MScEd Harvard). Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική».

2013, «Παιδιά και Νέες Τεχνολογίες. Ευκαιρίες και Παγίδες» διάλεξη-συζήτηση με εισηγητές την Μαρία Γκότση, πληροφορικό-κοινωνιολόγο και τον διακεκριμένο σχολικό ψυχολόγο-εκπαιδευτικό, Ηλία Νέλλα (MScEd Harvard). Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική».

2012, «Γονείς και παιδιά. Διαχείριση κρίσεων» διάλεξη-συζήτηση με εισηγητή τον διακεκριμένο σχολικό ψυχολόγο-εκπαιδευτικό, Ηλία Νέλλα (MScEd Harvard). Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική».

2012, «Το παιδικό βιβλίο. Από το χθες στο σήμερα». Στα εγκαίνια του αφιερώματος- έκθεση για το παλιό παιδικό βιβλίο μίλησαν οι Χρήστος Μπουλώτης, Χαρίλαος Μηχιώτης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 30 Μαρτίου 2012

2012, «Δυσκολίες μάθησης. Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Πρόληψη - Διάγνωση - Αντιμετώπιση» με εισηγητή το συγγραφέα-εκπαιδευτικό Νίκο Τομαρά και τη λογοπαθολόγο Μαρία Λεγάκη. Αίθουσα εκδηλώσεων εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική», 16 Μαρτίου 2012.