ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

 

Το Νηπιαγωγείο "Birds" ιδρύθηκε και λειτουργεί στον Πειραιά από το 1976. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στεγάστηκε στο πολύ γνωστό «Μέγαρο Μεταξά», το νεοκλασικό κτήριο που αποτελεί κτίσμα του Γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλλερ. Από το 1982 έως σήμερα λειτουργεί σε νεοκλασικό κτήριo της Καστέλας, με άνετο αύλειο χώρο.

Αναγνωρίστηκε σύντομα ως μια διακεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα της χώρας μας. Η εκπαίδευση η οποία παρέχεται βασίζεται σ’ ένα βασικό ελβετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπροσαρμόζεται διαρκώς στις απαιτήσεις της εποχής, και στο επιλεγμένο πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό του.

 

Τόσο το Νηπιαγωγείο – Παιδικός Σταθμός «BIRDS-ΠΟΥΛΙΑ», όσο και το Δημοτικό Σχολείο «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» αποτελούν δυο σύγχρονες σχολικές μονάδες, συνεχώς εξελισσόμενες, οι οποίες λειτουργούν ως μία διαδοχική εκπαιδευτική και παιδαγωγική ενότητα σε διαφορετικά κτήρια με άνετη πρόσβαση στην πόλη του Πειραιά.

Ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός σχεδιασμός είναι ενιαίος και καλύπτει όλη την περίοδο της προσχολικής-πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του παιδιού από τα 2 ½ έως τα 12 χρόνια του.

Με τη συμφωνία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας η οποία υπεγράφη το Δεκέμβριο του 1997 με το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» (SAINT-PAUL), ο ως άνω εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός σχεδιασμός εκτείνεται και καλύπτει πλέον όλη τη σχολική εκπαίδευση του παιδιού μέχρι τα 18 του χρόνια. Αυτή η συνεργασία που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στον ελληνικό σχολικό χώρο ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής και στις σύγχρονες τάσεις που επιβάλλουν, ιδιαίτερα στον πνευματικό, τεχνολογικό και εκπαιδευτικό τομέα, την ένωση δυνάμεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη παραγωγή του καλύτερου αποτελέσματος. Συνεπώς, τα συνεργαζόμενα σχολεία αποτελούν μια διαδοχική εκπαιδευτική ενότητα που περιλαμβάνει Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο (BIRDS), Δημοτικό Σχολείο (ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ) και Γυμνάσιο, Λύκειο.

 

MAN 609

 

Τα τηλεφωνικά κέντρα και οι γραμματείες των σχολείων («ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» Διστόμου 7-9, 18532 Πειραιάς, «BIRDS\ΠΟΥΛΙΑ» Νικοδήμου 2 & Μαβίλη, 18533, Καστέλα-Πειραιάς) λειτουργούν καθημερινά από το πρωί 7.30 έως το απόγευμα 16.00 (210-4110595-6 και 2104173341, 2104119856). Επίσης, κάθε Δευτέρα η Γραμματεία του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου «BIRDS/ΠΟΥΛΙΑ» λειτουργεί και από τις 18.30 έως τις 20.30.

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds