ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Οι στόχοι του προγράμματος Κολύμβησης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών) είναι η εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, η εκγύμναση και η σταδιακή εξάσκηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από σωστά σχεδιασμένα παιχνίδια με σκοπό την επίπλευση και την απόκτηση σωστών συνηθειών. Κατακτώντας το στόχο αυτό στο επόμενο στάδιο στο Δημοτικό Σχολείο (Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού), καθίσταται εφικτή η συνεχής βελτίωση της ικανότητας επίπλευσης, η εκμάθηση των δύο από τα τέσσερα στυλ κολύμβησης του ελευθέρου και του υπτίου και η βελτίωση της ταχύτητας και της αντοχής των παιδιών στο νερό μέσα από μία διαδικασία άσκησης και παιχνιδιών. Για τα παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση προσθίου και πεταλούδας και η βελτίωση της τεχνικής όλων των στυλ κολύμβησης.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας κλασικού και σύγχρονου χορού πραγματοποιείται από τη χορογράφο της ‘‘ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ’’, σε μία ειδικά διαμορφωμένη και υψηλών  προδιαγραφών  αίθουσα  του  σχολείου.  Οι μαθήτριες χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα την κατάρτισή τους και κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ανοικτό μάθημα, όπως και σε εκδηλώσεις του σχολείου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη).

 

Είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα κατάλληλο για μικρά παιδιά το οποίο γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές του αθλήματος, αλλά και τη βασική τεχνική, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους.

Η μέθοδος εκμάθησης είναι  ψυχαγωγική, ενώ ο σκοπός των ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών του Α.Σ. Πέρα είναι να δοθεί το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι βάσει των προδιαγραφών της FFT (Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις) και της ITF (Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις).

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη.

Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα υλικά της μαγειρικής, να εργαστούν ομαδικά, να παρασκευάσουν ανάλογα τις εποχές διάφορα γλυκίσματα και φαγητά συνδέοντάς τα με την ελληνική ή όποια άλλη παράδοση υπό την επίβλεψη ειδικευμένης chef η οποία θα μυήσει τα παιδιά αφενός στον τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων και φαγητών και αφετέρου στη μέτρηση των ποσοτήτων, στα μυστικά της ανάμιξης των υλικών και στην υγιεινή διατροφή.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους  υπευθύνους του εκπαιδευτικού ομίλου τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών, «LE MONDE» (www.lemonde.edu.gr).

Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Παρασκευή 

Όπως κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν στα “BIRDS” τα προγράμματα Μουσικοκινητικής Αγωγής με τη συνεργασία του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ». Είναι ευρύτερα γνωστό ότι το Ωδείο αυτό που λειτουργεί από το 1919 στη χώρα μας είναι από τα μεγαλύτερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχει επιδείξει μέχρι σήμερα μία απόλυτα αξιόλογη και αξιόπιστη παιδαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα στη διάδοση της Μουσικής Τέχνης και στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Είναι επίσης γνωστό ότι με το παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά (Διστόμου 3Α, Πειραιάς) το Δημοτικό μας σχολείο, «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ», διατηρεί μία συνεργασία ετών με άριστα αποτελέσματα (περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ωδείο και την πολύ σημαντική ιστορία του μπορείτε να λάβετε και μέσα από το δικτυακό του τόπο: www.conservatory.gr).

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds