ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Οι στόχοι του προγράμματος Κολύμβησης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών) είναι η εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, η εκγύμναση και η σταδιακή εξάσκηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από σωστά σχεδιασμένα παιχνίδια με σκοπό την επίπλευση και την απόκτηση σωστών συνηθειών. Κατακτώντας το στόχο αυτό στο επόμενο στάδιο στο Δημοτικό Σχολείο (Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού), καθίσταται εφικτή η συνεχής βελτίωση της ικανότητας επίπλευσης, η εκμάθηση των δύο από τα τέσσερα στυλ κολύμβησης του ελευθέρου και του υπτίου και η βελτίωση της ταχύτητας και της αντοχής των παιδιών στο νερό μέσα από μία διαδικασία άσκησης και παιχνιδιών. Για τα παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση προσθίου και πεταλούδας και η βελτίωση της τεχνικής όλων των στυλ κολύμβησης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε ιδανικές συνθήκες στο κλειστό κολυμβητήριο του Πλάτωνα στη Νίκαια (Πέτρου Ράλλη και Θηβών). Η πισίνα είναι κλιματιζόμενη και υπάρχει ιδανική θερμοκρασία νερού πισίνας και ντους, όπως και άνετα και καθαρά αποδυτήρια.

Την επίβλεψη των παιδιών έχουν ειδικευμένοι στην κολύμβηση καθηγητές Φ.Α. που διαθέτουν και πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Η Σχολή Κολύμβησης για κάθε παιδί ανοίγει ειδική καρτέλα στην οποία καταγράφει την πρόοδο του παιδιού. Βρίσκεται επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους του σχολείου και μπορεί να ενημερώνει τους γονείς στις τακτικές συγκεντρώσεις που γίνονται. Θα σας παρακαλούσαμε για την άμεση ενημέρωση του υπευθύνου όταν αντιληφθείτε την οποιαδήποτε δυσκολία προσαρμογής του παιδιού σας στο υγρό στοιχείο. Όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται όταν υπάρχει έγκαιρη και σωστή ενημέρωση.

Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παιχνίδια επίδειξης και αγώνες από τα παιδιά.

Για τη συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα της κολύμβησης κάθε μαθητής-τρια πρέπει να έχει προμηθευτεί:

1) Ιατρική βεβαίωση και μία φωτογραφία, 2) Μαγιό, 3) Μπουρνούζι, 4) Σκουφάκι κολύμβησης

5) Σαγιονάρες 6) Καλό θα είναι να υπάρχει και κλασσικός σκούφος (μάλλινος) για μετά το μπάνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του σχολείου (2104173341)

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds