ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Όπως κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν στα “BIRDS” τα προγράμματα Μουσικοκινητικής Αγωγής με τη συνεργασία του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ». Είναι ευρύτερα γνωστό ότι το Ωδείο αυτό που λειτουργεί από το 1919 στη χώρα μας είναι από τα μεγαλύτερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχει επιδείξει μέχρι σήμερα μία απόλυτα αξιόλογη και αξιόπιστη παιδαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα στη διάδοση της Μουσικής Τέχνης και στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Είναι επίσης γνωστό ότι με το παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά (Διστόμου 3Α, Πειραιάς) το Δημοτικό μας σχολείο, «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ», διατηρεί μία συνεργασία ετών με άριστα αποτελέσματα (περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ωδείο και την πολύ σημαντική ιστορία του μπορείτε να λάβετε και μέσα από το δικτυακό του τόπο: www.conservatory.gr).

Το πρόγραμμα της Μουσικοκινητικής βασίζεται στην έμφυτη ανάγκη του παιδιού να εκφραστεί με τη μουσική η οποία συνδυάζεται με την ανάγκη του για παιχνίδι και κίνηση. Σκοπός της μεθόδου είναι το νήπιο μέσα από το μουσικό παιχνίδι, από τη δραματοποίηση παραμυθιών και από τη φωνητική έκφραση, να μάθει μουσική. Πηγές των παιχνιδιών είναι η μουσική και οι ήχοι. Με τη συνειδητή χρήση της μουσικής και του ήχου τα παιδιά εξοικειώνονται με πολλά μουσικά στοιχεία και έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά της τάξης σε διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου με τη βοήθεια της εξειδικευμένης μουσικοπαιδαγωγού του Ελληνικού Ωδείου η οποία αναλαμβάνει και τη διδασκαλία της μουσικινητικής μεθόδου στα “BIRDS”.

Η μουσικοκινητική μέθοδος αποβλέπει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας των παιδιών, της ικανότητας για μουσική και κινητική εκτέλεση. Τα συστατικά της που αποτελούν και τα μέσα εξάσκησής της είναι ο ρυθμός, ο αυτοσχεδιασμός και η εξερεύνηση του χώρου μέσω της κίνησης και του ήχου, της φωνής και των οργάνων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα των μαθημάτων   στα “BIRDS” μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία του Σχολείου (τηλεφωνικό κέντρο: 2104173341).

 

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds