ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύνδεση Μελών

Τηλ: 210-4110595 | e-mail: pedbirds@otenet.gr

Οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου - Παιδικού Σταθμού " Birds " εγγράφονται κατά προτεραιότητα στα εκπαιδευτήρια " Παιδαγωγική ".

Τα σχολεία αποτελούν μια ενιαία εκπαιδευτική μονάδα με ενιαίο εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό σχεδιασμό, ο οποίος καλύπτει όλη την περίοδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του παιδιού απο τα 2 ½ έως τα 12 χρόνια του.

 logo ban1

Η συνεργασία των εκπαιδευτηρίων ‘‘Saint-Paul’’ με την υπερεκατονταετή προσφορά στην εκπαίδευση των Πειραιωτών με τα εκπαιδευτήρια ‘‘Παιδαγωγική-Birds’’ από το ξεκίνημά της το 1997 από την αρχή είχε ως στόχο την ολοκλήρωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές των τριών σχολείων συμβάλλοντας στη γενικότερη άνοδο του μορφωτικού επιπέδου τους.

Πρόκειται για μια συμφωνία που επιβλήθηκε από τις σύγχρονες τάσεις οι οποίες απαιτούν στον πνευματικό, τεχνολογικό και εκπαιδευτικό τομέα, ένωση δυνάμεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την παραγωγή αποτελέσματος.

Η πετυχημένη αυτή συνεργασία προσανατολίζεται όλα αυτά τα χρόνια σε σύγχρονους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς, αλλά κυρίως ηθικούς στόχους και αποβλέπει στη διαμόρφωση κοινής εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πολιτικής, με κύρια επιδίωξη τη βελτίωση της παρεχόμενης αγωγής και εκπαίδευσης.Έτσι λειτουργεί επιτυχώς ένας ενιαίος χώρος προσχολικής (BIRDS) και σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο) όπου το κάθε σχολείο διατηρώντας τη διοικητική του αυτοτέλεια μοιράζεται τον προβληματισμό του γύρω από θέματα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά.

(βλ. επίσης στο δικτυακό τόπο της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά SAINT-PAUL).

 

Το πρόγραμμα των μουσικών σπουδών τόσο στην προσχολική εκπαίδευση (BIRDS), όσο και στο Δημοτικό Σχολείο (ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ) καταρτίζεται σε συνεργασία με ένα από τα ιστορικότερα ωδεία της χώρας, το «Ελληνικό Ωδείο», παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να ενταχθούν από τη νηπιακή τους ηλικία σε πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής (ORFF) το οποίο παρακολουθούν στο νηπιακό κέντρο από εξειδικευμένο προσωπικό και στο Δημοτικό Σχολείο να διδαχθούν ένα οποιοδήποτε μουσικό όργανο (πιάνο, κιθάρα, φλάουτο κλπ).

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται κανονικά στα μαθητολόγια του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του (Διστόμου 3Α), δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» κατοχυρώνοντας έτσι επίσημα από το υπουργείο Πολιτισμού τις σπουδές τους.

(βλ. επίσης στο δικτυακό τόπο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ).

Η διδασκαλία της αγγλικής Γλώσσας στην «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές από τη Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου να αποκτήσουν κατόπιν γραπτής και προφορικής εξέτασης τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Cambridge University μέσω του Ελληνοβρετανικού Συμβουλίου/British Council.

Συγκεκριμένα:
Δ΄ τάξη: Starters
E΄ τάξη: Μoovers
ΣΤ΄ τάξη: Flyers

Λόγω της συνεργασίας των εκπαιδευτηρίων με τον ως άνω εκπαιδευτικό Οργανισμό και με το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο της Αθήνας οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στις αίθουσες των διδακτηρίων του σχολείου.

institut francais

Η διδασκαλία της γαλλικής Γλώσσας στην ‘‘ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ’’ ξεκινά από την Α΄Δημοτικού. Από τη Δ΄ Δημοτικού η διδασκαλία ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Το πρόγραμμα σπουδών στην «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» καταρτίζεται από τον υπεύθυνο του τομέα Γαλλικών Σπουδών του σχολείου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τον Τομέα Γαλλικών της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά, Saint-Paul.

Oι μαθητές της ‘‘ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ’’ αποφοιτώντας από τη ΣΤ΄ Δημοτικού βρίσκονται στο επίπεδο του διπλώματος DELF Prim Α1. To σχολείο λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (Ι. F. Grèce) για τις εξετάσεις διπλωμάτων γλωσσομάθειας με το οποίο συνεργάζεται εξίσου σε εκπαιδευτικά προγράμματα (βλ. επίσης Μαθήματα-Δραστηριότητες/Γαλλικά).

 

νηριήδες

Τα εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική-Birds» συνεργάζονται με την καταξιωμένη Σχολή Κολύμβησης ‘‘Νηρηΐδες’’ στην οργάνωση των μαθημάτων Κολύμβησης τα οποία ξεκινάνε από την ηλικία των τεσσάρων ετών μέχρι την ηλικία των δώδεκα. Είναι γνωστό ότι ο αθλητικός σύλλογος Ο.Φ.Ν.Ι. «Νηρηΐδες» αποτελεί μία ξεχωριστή για την ποιοτική της   δουλειά σχολή η οποία διαθέτει βρεφικά (Baby Swimming), εισαγωγικά, επίλεκτα-αγωνιστικά και ενήλικα τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα των «BIRDS» το μάθημα της κολύμβησης το οποίο πραγματοποιείται σε σύγχρονο κολυμβητήριο. Περισσότερα για τον αθλητικό σύλλογο Ο.Φ.Ν.Ι. Νηρηΐδες στον ιστότοπο: www.niriides.gr

asp

Η συνεργασία με τον ιστορικό σύλλογο ΠΕΡΑ έγινε στα πλαίσια της παροχής σωστών και οργανωμένων γνώσεων Είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα κατάλληλο για μικρά παιδιά το οποίο γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές του αθλήματος, αλλά και τη βασική τεχνική, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους. Η μέθοδος εκμάθησης είναι  ψυχαγωγική, ενώ ο σκοπός των ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών του Α.Σ. Πέρα είναι να δοθεί το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι βάσει των προδιαγραφών της FFT (Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις) και της ITF (Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις).

 

lemonde

Τα εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική-Birds»  συνεργάζονται με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «Le Monde» στην κατάρτιση του προγράμματος του Εργαστηρίου Μαγειρικής το οποίο ξεκινά από την ηλικία των τεσσάρων ετών υπό την καθοδήγηση σεφ αποφοίτου της συνεργαζόμενης σχολής. Ο σκοπός του προγράμματος μαγειρικής είναι πρωτίστως παιδαγωγικώς και κατ’ επέκταση ψυχαγωγικώς. Περισσότερα για τη Σχολή βλ. στον ιστότοπο : www.lemonde.edu.gr.

Οι μαθητές του σχολείου μπορούν να παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους προγράμματα ιστιοπλοΐας στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (έτος ίδρυσης, 1933). Συγκεκριμένα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις άριστες εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ε (Μικρολίμανο, Πειραιάς) και είναι σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας από 7 χρόνων και άνω, με καλή, μικρή ή καθόλου γνώση των αθλημάτων. Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική και κάθε κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται σε δύο μήνες.

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους δασκάλους-γυμναστές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στις οργανωμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του που αποτελούν για τους μικρούς φίλους του αθλήματος το ασφαλέστερο περιβάλλον για την ενασχόλησή τους με την ιστιοπλοΐα. Ειδικότερα τα μαθήματα περιλαμβάνουν: ονοματολογία, γνωριμία με το σκάφος στη στεριά, πλεύση στη θάλασσα με ή χωρίς πανί, πορείες ανέμου κλπ.

designed by

© 2021 Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική - Birds